Рада сьогодні розгляне скасування податкових пільг - ЗМІ

Вівторок, 2 жовтня 2012, 10:33

Проект закону про скасування податкових пільг вже сьогодні може бути розглянутий парламентом.

Про це повідомляють джерела в Раді, пише Forbes.

Законопроект, анонсований раніше головою Податкової Олександром Клименком, скасовує податки на прибуток підприємств для деяких галузей промисловості на загальну суму в 2,3 млрд гривень, дає право податковій стягнути податковий борг до 110 тис гривень без рішення суду і проводити експертизу товарів.

Крім того збільшується специфічна частина акцизу на сигарети, плату за акцизні марки потрібно буде платити наперед, посилюється контроль за обігом підакцизної продукції.

Реклама:

"Законопроект вводить солідарну відповідальність за виробництво і збут підроблених тютюнових виробів. Це дуже своєчасне рішення, адже ринок тютюнових підробок в Україні постійно зростає. Тільки за минулий рік податкова міліція вилучила понад 120 млн підроблених сигарет" – сказав радник директора Націнституту стратегічних досліджень Валерій Воротін.

"Передбачене збільшення специфічної частини акцизу на тютюнові вироби дасть додатково понад 800 млн гривень до бюджету. Вкрай важливо, щоб, в першу чергу, в Україні не було дешевих сигарет, найбільш доступних для дітей і підлітків. Це відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров'я, перед якою Україна має певні зобов'язання", - заявив заслужений економіст України Олег Івченко.

Як повідомлялося, 16 вересня 2012 року набув чинності закон щодо реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів, який звузив сферу розповсюдження реклами тютюнових виробів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: