Парламент уніфікував ставки єдиного внеску на соцстрахування

Вівторок, 16 жовтня 2012, 17:17

Парламент прийняв закон, що уніфікує ставки відрахувань єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування.

За урядовий законопроект №10671 про зміни закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування" проголосувало 263 депутати.

Законом пропонується здійснювати розрахунок пропорцій розподілу єдиного внеску за видами загальнообов'язкового державного соціального страхування на підставі звітних даних про нарахування єдиного внеску за підсумками попереднього року.

Згідно з документом, сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (до солідарної системи) становить 85,53%, на випадок безробіття - 5,09%, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, - 3,64%, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, - 5,74%.

Реклама:

Як зазначено в пояснювальній записці, згідно із законом, загалом існує 67 розмірів єдиного внеску залежно від класів професійного ризику виробництва, 15 розмірів за окремими категоріями платників і видами виплат і шість - для утримання єдиного внеску.

Залежно від видів виплат, які нараховуються, один роботодавець формує від двох до семи платіжних документів.

Нагадаємо, нещодавно уряд вніс на розгляд парламенту законопроект про зміни у закон "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

Законопроектом передбачено, що уряд може приймати рішення про проведення перерахунку пенсій у зв’язку із зростанням показника середньої зарплати у середньому на одну застраховану особу в цілому по Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії виходячи з фінансових можливостей бюджету Пенсійного фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!