Україна і Росія збираються співпрацювати на світовому ринку зерна

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 14:17

Аграрний міністр України Микола Присяжнюк і міністр сільського господарства Росії Микола Федоров домовилися про формування структури для координації маркетингової політики на світовому ринку зерна.

Про це повідомили у Мінсільгоспі РФ за підсумками десятого засідання підкомісії з питань агропромислового комплексу Українсько-російської міждержавної комісії, передає УНІАН.

"З українськими колегами досягнута попередня домовленість про надання нового формату зерновому пулу. Зокрема, йдеться про формування міжвідомчої інформаційно-консультаційної структури, що дозволить спільно координувати маркетингову політику на світовому ринку зерна", - йдеться у повідомленні.

Керівник аграрного відомства Росії також висловив упевненість, що напрацьовані упродовж десятиліть зв'язки допоможуть вивести країни у розряд ключових постачальників сільськогосподарської продукції на світові ринки.

Реклама:

Повідомляється, що учасниками засідання відмічено зростання взаємної торгівлі сільськогосподарською продукцією і продовольством.

Так, у 2011 році загальний обсяг товарообороту в цій сфері зріс на 11% порівняно з 2010 роком, і становив 2,82 млрд доларів, з них 705, 9 млн доларів – російська частина.

Як повідомлялося, ідея створення зернового пулу між Україною, РФ і Казахстаном обговорюється вже кілька років.

Проте в кінці 2011 року Казахстан висловив свої сумніви на рахунок того, що зерновий пул з Україною буде створений.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: