Євро змінить дизайн

Понеділок, 3 вересня 2012, 13:48

Європейський центробанк ухвалив рішення про зміну зовнішнього вигляду купюр євро.

Головною зміною стане часткова відмова від образів національних архітектурних пам'яток. Їх замінять на персонажів грецької міфології.

За словами чиновників ЄЦБ, використання образів грецької міфології поліпшить захист банкнот євро від підробки, повідомляє Euromag з посиланням на Bloomberg.

"Як ми вже заявляли раніше, триває робота над випуском другої серії банкнот євро. Деталі будуть озвучені пізніше", - сказав офіційний представник ЄЦБ Нілс Бунеман.

Серед нових "пам'яток" буде використана, зокрема, фінікійська принцеса Європа, яку викрав Зевс. Вона змінить на водяних знаках європейських купюр пам'ятники архітектури.

Героїня легенди буде представлена ​​у вигляді голограми на купюрах номіналом в 5 євро. Також трохи поміняється їхній колір і водяні знаки.

Нові гроші ЄЦБ планує почати друкувати в наступному році. Європейський Центробанк уже неодноразово переносив оновлення дизайну банкнот, який був вперше представлений в 2002 році.

Центробанки регулярно оновлюють дизайн грошових знаків для поліпшення їх безпеки та запобігання підробок. При використанні в якості водяного знака портрета стає складніше підробити купюру.

ЄЦБ вже неодноразово переносив оновлення дизайну банкнот, який був вперше представлений в 2002 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: