Зростання економіки Китаю опинилося під загрозою

Середа, 15 серпня 2012, 15:04

Китай повинен більш активно застосовувати підтримуючі зростання заходи в наступні три місяці, інакше він ризикує не досягти річного орієнтира зростання - 7,5%.

Про це заявив представник державного дослідного інституту, передає Reuters.

Чжен Сіньлі, віце-голова Китайського центру міжнародного економічного обміну, сказав, що Пекін має підтримати зростання інвестицій, переважно за допомогою збільшення витрат на високошвидкісну залізничну мережу країни, щоб зупинити уповільнення економічного зростання.

"Ознак підйому економіки до цих пір немає. Зростання ВВП і фабричного виробництва, можливо, буде як і раніше знижуватися в третьому кварталі", - сказав Чжен.

Реклама:

ВВП Китаю виріс на 7,6% в другому кварталі в річному численні.

Це найповільніше зростання більш, ніж за три роки.

"Якщо економіка Китаю не стабілізується в третьому кварталі, буде неможливо домогтися цього в четвертому кварталі, і ми можемо не досягти мети річного зростання - 7,5%", - сказав Чжен.

"Якщо економіка Китаю не покаже ознак відновлення в третьому кварталі, виникнуть проблеми із зайнятістю, подальшим погіршенням корпоративних прибутків і боргові проблеми".

Влада Китаю коригує економічну політику з осені 2011 року, намагаючись підтримати зростання.

Центробанк двічі скорочував процентні ставки і тричі - норми банківського резервування.

Крім того, уряд прискорив реалізацію державних інвестиційних проектів.

"У подібній складній ситуації Китай повинен зберігати певний масштаб інвестицій, щоб проводити економічну реструктуризацію та допомагати економіці", - сказав Чжен.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!