Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Експерти знизили прогноз зростання економіки України на 2014-2015 роки

Вівторок, 14 серпня 2012, 11:10

Збереження в Європі значних фінансових проблем і відновлення рецесійних тенденцій в окремих країнах Євросоюзу формує консервативні оцінки щодо зростання економіки України в 2014-2015 роках.

Про це ідеться у консенсус-прогнозі, підготовленому Міністерством економічного розвитку і торгівлі у серпні на підставі оцінок експертів із 13 державних та неурядових організацій, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

В основному передбачається, що головним важелем економічного зростання буде розширення інвестиційного попиту.

За прогнозами фахівців, досить стримано будуть рости витрати загальнодержавного управління.

Реклама:

Тобто в середньостроковій перспективі як держава, так і суб'єкти економічної діяльності більшу увагу будуть приділяти відновленню основних фондів, модернізації виробництва, підвищенню науково-технологічного потенціалу та зміцненню конкурентоспроможності.

Що стосується цінової ситуації, то в основному експерти прогнозують відносно низькі темпи інфляції в середньостроковій перспективі.

Досить різні погляди щодо валютно-курсових параметрів. Прогнози середньорічного обмінного курсу гривні до долара за період 2014-2015 рр. коливаються в межах від 8,3 до 8,8 гривні за долар (усереднене значення - 8,5 гривні за долар).

У бюджетній сфері прогнозисти вважають, що в середньостроковому періоді витрати бюджету перевищать доходи (усереднене значення дефіциту бюджету складе 1% від ВВП за 2014-2015 роки із максимальним значенням - "мінус" 1,4% від ВВП).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!