Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Янукович хоче, щоб держбанки контролював НБУ, а не Мінфін

Вівторок, 3 липня 2012, 17:45

Контроль за реалізацією стратегії розвитку державних банків має забезпечити Нацбанк.

Про це йдеться у щорічному посланні президента парламенту, передає "Інтерфакс".

"Перетворення держбанків на інструмент ефективної економічної та фінансової політики шляхом: прийняття єдиної стратегії розвитку та діяльності держбанків з розмежуванням стратегічних напрямків для кожного з них ... забезпечення ефективного контролю з боку НБУ за виконанням цих стратегій", - наголошується в документі.

В даний час єдину державну фінансову політику розвитку держбанків формує і проводить Міністерство фінансів.

Реклама:

Також, згідно послання, серед цілей модернізації - істотна зміна фінансових пропорцій і перерозподіл фінансових потоків на користь підприємств реального сектора економіки.

При цьому глава держави пропонує сформувати систему економічних стимулів до активізації кредитування в рамках реалізації державних програм підтримки пріоритетних галузей і підприємств.

Крім того, президент виступив за налагодження діалогу центрального і комерційних банків щодо вдосконалення механізмів спрямування ресурсів на кредитування економіки на основі впровадження відповідальності - банки повинні отримувати кредити рефінансування на пільгових умовах за умови направлення певної частини коштів на пріоритетні цілі економічного розвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!