В Україні скоротилося виробництво м'яса
Виробництво молока в Україні в січні-червні 2012 року збільшилося на 2,5% порівняно з аналогічним періодом 2011 року - до 5,5 млн тонн.
Про це повідомила Державна служба статистики, передає "Інтерфакс".
За її даними, виробництво яєць за перше півріччя зросло на 0,5% - до 9,69 млрд шт.
Водночас виробництво м'яса за цей період скоротилося на 1% - до 1,44 млн тонн.
За перше півріччя на переробні підприємства загалом надійшло 733,3 тис. тонн (у живій вазі) худоби та птиці, що на 0,4%менше, ніж за відповідний період минулого року, і 2348,4 тис. тонн молока та молочних продуктів (на 5% більше).
Частка господарств населення в загальному обсязі закупівлі переробними підприємствами худоби та птиці за січень-червень зменшилася з 8,4% до 6,6%, молока - з 48% до 42,5%.
Як повідомлялося, Україна у 2011 році збільшила виробництво м'яса на 3,5% порівняно з 2010 роком - до 3 млн тонн (уживій вазі), яєць - 9,6% до 18,7 млрд шт., але скоротила виробництво молока на1,4% - до 11,1 млн тонн.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"