Російський опозиціонер Навальний увійшов до ради директорів "Аерофлоту"

Понеділок, 25 червня 2012, 19:02

Російський опозиціонер, адвокат Московської колегії адвокатів "Міжрегіон" Олексій Навальний увійшов до ради директорів найбільшої російської авіакомпанії - "Аерофлот". 

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу компанії.

Згідно із повідомленням, за результатами річних загальних зборів акціонерів ВАТ "Аерофлот", які відбулися у понеділок, до нового складу Ради директорів увійшли 11 кандидатів.

За інформацією російських ЗМІ, кандидатуру Навального висунув Національний резервний банк (НРБ) бізнесмена Олександра Лебедєва, який володіє близько 15% акцій "Аерофлоту". Контролюючим акціонером авіакомпанії з часткою 51,17% є Російська держава.

Реклама:

Як відомо, Навальний був одним із організаторів масових акцій протесту проти фальсифікацій результатів виборів до Держдуми РФ 4 грудня 2011 року.

Незгодні з черговою перемогою партії власті "Єдина Росія" створили рух "За чесні вибори", який координує діяльність опозиціонерів. Одним із популярних гасел опозиції, який придумав Навальний, стало гасло "Единая Россия – партия жуликов и воров".

6 травня 2012 року, напередодні інавгурації Президента РФ Володимира Путіна, відбулася акція протесту опозиції, яка закінчилася затриманням у Москві близько 400 осіб.

11 червня слідчі обшукали місця мешкання російських опозиціонерів Олексія Навального, Сергія і Анастасії Удальцових, Іллі Яшина, Ксенії Собчак й інших.

15 червня у Слідчому комітеті Росії повідомили, що російські опозиціонери можуть змінити свій процесуальний статус, і перейти зі свідків у підозрювані у справі про масові заворушення і застосування насильства стосовно представників влади на Болотній площі напередодні інавгурації Путіна 6 травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: