Путін заявив про законність газових контрактів з Україною

Субота, 2 червня 2012, 13:39

Російсько-українські контракти на постачання газу, за які була засуджена колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, відповідають вимогам законодавства.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін після переговорів зі своїм французьким колегою Франсуа Олландом, пишуть "Ведомости".

"Тимошенко засуджена за підписання газових контрактів з РФ. Наші юристи перед підписанням цих контрактів ретельно аналізували і російське, і міжнародне, і українське законодавство. Ми ніколи не підписуємо контрактів, які суперечать законам країни контрагента, у даному випадку - України. І ми вже публічно про це говорили", - заявив Путін в Парижі в п'ятницю.

Президент Росії зазначив, що Москва готова прийняти на своїй території Юлію Тимошенко "якщо знадобиться, для лікування як мінімум".

Реклама:

Путін додав, що його позиція по відношенню до вироку Тимошенко досить близька до позиції Франсуа Олланда, який раніше засудив переслідування колишнього прем'єр-міністра України.

У той же час Путін відзначив, що не підтримує бойкот українських заходів у рамках чемпіонату Євро-2012, на якому наполягають ряд європейських лідерів.

"Я категоричний противник змішувати в одну купу і спорт, і політику. Це, до речі кажучи, суперечить і ідеалам олімпізму сьогоднішнього дня", - підкреслив президент Росії.

Франсуа Олланд, в свою чергу, повідомив, що питання з вироком Юлії Тимошенко обговорювалося на минулих в Парижі переговорах.

"Так, ми говорили про ситуацію на Україні, про Тимошенко, і ми прийшли до одного висновку: її місце не у в'язниці", - сказав Олланд.

Нагадаємо, колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко була засуджена до семи років позбавлення волі за перевищення влади під час підписання газової угоди з Росією в 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: