В ООН прогнозують зниження виробництва пшениці в Україні

П'ятниця, 4 травня 2012, 13:07

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) прогнозує зниження 2012 року виробництва пшениці в світі й особливо різке - в Україні.

Про це передає "Укрінформ" зпосиланням на центр новин ООН.

"Виробництво пшениці (в світі) знизиться на 3,6% порівняно з аналогічним показником 2011 року і становитиме 675 млн тонн. Найбільш різке зниження виробництва зерна прогнозується в Україні, за якою слідують Казахстан, Китай, Марокко і країни Європейського союзу", - говориться у повідомленні.

За прогнозами ФАО, 2012 року врожай зернових становитиме 2 млрд 371 млн тонн, тоді як 2011 року було зібрано 2 млрд 344 млн тонн зернових.

Реклама:

"Так що нинішній рік для зернових обіцяє бути рекордним, однак за рахунок підвищення виробництва кормового зерна", - зазначається у повідомленні.

ФАО також заявляє, що очікуваний спад виробництва зерна співпаде з прогнозами по зниженню загального споживання зернових у закупівельному сезоні 2012-2013 років.

Зниження виробництва пшениці компенсується за рахунок підвищення виробництва кормового зерна, яке становитиме 1 млрд 207 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: