Україна визнана однією із найменш конкурентоспроможних країн світу

Четвер, 31 травня 2012, 20:35

Україна піднялася на одну сходинку в рейтингу конкурентоспроможності країн світу, складеному швейцарською дослідницькою групою IMD, і тепер займає в цьому списку 56-е місце з 59-ти.

Лідером цього року став Гонконг, за ним слідують США і Швейцарія, повідомляють "Подробиці".

Дослідники відзначають, що, незважаючи на всі неприємності, Сполучені Штати залишаються країною з унікальною економічною силою, динамікою розвитку підприємств та інноваційним потенціалом.

Як зазначають швейцарські експерти, в десятку кращих увійшли також Сінгапур, Швеція, Канада, Тайвань, Норвегія, Німеччина і Катар.

Реклама:

Найбільш конкурентоспроможними державами Європи стали Швейцарія, Швеція (зайняла 5-е місце в загальному списку) і Німеччина (дев'ята позиція), які мають розвинені експортно-орієнтоване виробництво і фінансову дисципліну.

Водночас, дослідники вважають, що Ірландія (20 місце), Ісландія (26 рядок) і Італія (40 позиція) виглядають більш підготовленими до відновлення і виходу з кризи, ніж Іспанія (39 позиція), Португалія (41 місце) і Греція (58 місце), які продовжують лякати інвесторів.

Укладачі рейтингу вважають, що розвиваються економіки поки не застраховані від впливу потрясінь, що відбуваються в інших країнах світу.

Китай (23 позиція), Індія (35 місце) і Бразилія (46 рядок) у порівнянні з минулим роком втратили місця в рейтингу.

Все економіки Азії, крім Гонконгу (1 місце), Малайзії (14 рядок) і Південної Кореї (22 позиція), в минулому році демонстрували спад.

При цьому в Латинській Америці ситуація також складається не кращим чином - ослаблення економіки зафіксовано у всіх країнах регіону, крім Мексики (37 місце).

Відповідно до списку IMD, Україна в рейтингу оточують Болгарія (перемістилася з 55 на 54) та Хорватія (з 57 на 56 місце).

Гірша, ніж в Україні, ситуація із конкурентоспроможністю ще в Греції та Венесуелі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!