Україна готує новий пакет проектів для "Шведської ініціативи"

Понеділок, 9 квітня 2012, 10:10

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження працює над новим портфелем проектів для "Шведської ініціативи", які мають бути затверджені у 2012 році.

Про це заявив голова відомства Микола Пашкевич, повідомляє "Українська енергетика".

Він також повідомив, що Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) уже виділив кредит для фінансування пріоритетних інвестиційних програм міста Житомира.

Інші проекти перебувають в роботі на стадії уточнення показників, додав Пашкевич.

Реклама:

Як повідомлялося, Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (The Eastern Europe Energy Efficiency and Environmental PartnershipE5P), або так звана "Шведська ініціатива", в 2012 році профінансує 7 проектів в Україні на загальну суму 137,15 млн євро.

E5P був створений в листопаді 2009 року за ініціативи Євросоюзу та Швеції. Його метою є підтримка та запровадження енергоефективних проектів, проектів щодо захисту навколишнього природного середовища.

Серед донорів - ЄС (40 млн євро), Швеція (24 млн євро), Україна (10 млн євро), Естонія (160 тис. євро), Фінляндія (2 млн євро), Латвія (50 тис. євро), Ісландія (56,8 тис. євро), USAID (5,325 млн євро), Норвегія (5 млн євро), Польща (191,8 тис. євро).

Про своє бажання долучитися до фонду на останній асамблеї заявили Німеччина, Канада та Литва, а США, в свою чергу, поінформували про готовність надати перший транш у розмірі 1,5 млн євро.

Наразі єдиним реципієнтом E5P є Україна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!