Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Фірташ заробив на своїх держкомпаніях ще 112 мільйонів

Вівторок, 10 квітня 2012, 12:33

Державні підприємства 30 березня за результатами тендерів уклали низку угод з ТОВ "Сінтез ресурс" на придбання товарів і послуг вартістю 112,42 млн гривень.

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Зокрема, філія "Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат" ПрАТ "Кримський Титан" за 12,42 млн гривень придбала вузли до машин та устаткування для видобувної промисловості та будівництва.

ПАТ "Сумихімпром" заплатить 100 млн гривень за організацію перевезень вантажів від станції Баси в Сумах. Перевезення в піввагонах коштуватимуть 25 швейцарських франків за добу, критих вагонах - 240 гривень за добу, спеціалізованих вагонах (мінераловози, цементовози, зерновози) – близько 191 гриавень за добу.

Реклама:

Одним із засновників "Сінтез ресурсу" у 2011 році був перший заступник директора ТОВ "Остхем Україна" Олег Кікта, зараз фірма перереєстрована на кіпрський офшор "Ганард венчерз лімітед".

Директором фірми є Олег Вотінцев, відомий як комерційний директор "Кримського титану", який контролюється групою Дмитра Фірташа.

З урахуванням цієї закупівлі, "Сінтез ресурс" в 2012 році отримав підряди хімічних держкомпаній, контрольованих менеджерами Фірташа, на загальну суму 617,84 млн гривень. В 2011 році фірма отримала аналогічні підряди на 246,38 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: