У Арбузова думають, як виплатити "вітіну тисячу"

Середа, 7 березня 2012, 21:00

Національний банк України створив робочу групу для виконання доручення президента Віктора Януковича про відновлення виплат вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР.

Про це заявив голова НБУ Сергій Арбузов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Уже проведена перша нарада з цього питання, ми працюємо і у вівторок будемо готові надати попередню інформацію про виконання доручення президента", - сказав він.

У Нацбанку нагадали, що відповідальними за виконання доручення Янукович призначив також прем'єра Миколу Азарова і міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.

Реклама:

Як повідомлялося, на розширеному засіданні уряду в середу глава держави доручив уряду забезпечити виплату в червні-грудні 2012 року 6 млн вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР компенсації за знеціненими вкладами у розмірі до 1 тис. гривень.

Як відомо, на момент прийняття в 1996 році закону про індексацію знецінених вкладів в співвідношенні 1 карбованець до 1,05 грн. загальна їх сума оцінювалася в 131,96 млрд гривень.

За період дії закону було виплачено 10,65 млрд гривень, або трохи більше 8%, а сума скоротилася до 121,31 млрд гривень на початок 2010 року.

При цьому найбільша сума (6,5 млрд гривень) була виділена в 2008 році.

У 2011 році вперше в держбюджеті на ці цілі не було передбачено жодної копійки. Держбюджетом на 2012 рік також не передбачені видатки на цю мету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!