Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

"Нафтогаз" заявляє, що "Газпром" недодає щодня 70-110 млн кубометрів газу

Вівторок, 20 березня 2012, 12:15

Україна щодня недоотримує на вході до своєї газотранспортної системи 70-110 млн кубометрів газу.

Про це заявив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун в Пекіні, де проходить 12-а китайська міжнародна виставка нафтового та нафтохімічного устаткування і технологій (CIPPE-2012), передає "Укрінформ".

"Ми як мінімум недоотримуємо зараз об'єми газу від 70 до 110 млн кубометрів на добу", - сказав він.

Незважаючи на таку ситуацію, зазначив Чупрун, Україні під час зимових холодів удалося фактично самій врятувати Європу від дефіциту "блакитного палива".

Реклама:

"Під час зимових холодів ми за рахунок наших сховищ частково рятували становище - здебільшого на Балканському напрямі на прохання Туреччини. І ми допомогли їм нормально пережити зиму. Це стосується і Європи в цілому. А та різниця між тим, що ми недоотримували, і тим, що ми діставали додатково зі своїх сховищ (це від 40 до 60 млн кубів на добу), лягала на плечі Європи. І це в такій екстремальній ситуації, при 30-градусних морозах, коли потреба зростає. Отже не Україна винна. Ми, навпаки, частково рятували становище Європи. А могли б і не витягувати, не рятувати", - підкреслив заступник голови "Нафтогазу".

Нагадаємо, раніше голова "Газпрому" Олексій Міллер звинувачував Україну в тому, що вона в окремі дні лютого несанкціоновано залишала у себе до 40 млн кубометрів транзитного російського газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: