Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Світовий валютний ринок досі не відновився після кризи

Понеділок, 12 березня 2012, 11:00

Обсяг міжнародних валютних операцій досі у повній мірі не відновився після фінансової кризи2008-2009 років.

Про це пише "Газета.Ru" із посиланням на дослідження Bank for International Settlements (BIS), який називають "банком центробанків".

У вересні 2008 року, до банкрутства Lehman Brothers, обсяг валютних операцій становив у середньому 4,5 трлн доларів у день, а до квітня 2009 року він впав до 3 трлн доларів на день, підрахував BIS.

"В середині 2009 року глобальна валютна активність почала відновлюватися і виросла до 4 трлн доларів на день у квітні 2010 року", - пише старший економіст BIS Мортен Бек.

Реклама:

Перевищити докризовий рівень вдалося у вересні 2011 року: міжнародний валютний обмін досяг 5 трлн доларів.

Але потім активність учасників ринку знову пішла вниз: уже в жовтні обсяг операцій становив 4,7 трлн доларів на день.

На початку 2012 року обсяг валютних операцій знову значно скоротився - до 4,24 трлн доларів у січні, а в лютому він підвищився до 4,68 трлн доларів.

Наблизитися до докризового рівня ринку допомогли в основному активні дії центробанків на чолі з Федеральною резервною системою США, які "залили" ринок готівкою.

У кожного регулятора була своя поважна причина: японський центробанк виділяв кошти для відновлення після землетрусу і техногенної катастрофи в березні 2011 року, швейцарський центробанк виділяв кошти для підтримки курсу франка на низькому рівні у вересні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!