Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Ризику для транзиту російського газу через Україну немає - "Газпром"

Вівторок, 7 лютого 2012, 10:02

Ризику для транзиту російського газу через Україну немає.

Про це заявив заступник глави "Газпрому" Олександр Медведєв, передає УНІАН.

"У нас минулий рік, на жаль, закінчився безрезультатно, по переговорах, які ми вели (з Україною) щодо розширення нашої співпраці. Слава Богу, що підписаний у 2009 році контракт дозволяє не турбуватися про продовження поставок. Ризику для транзиту або поставок немає", - сказав Медведєв.

Нагадаємо, на початку січня Європейська комісія визнала зменшення обсягів поставок російського газу до деяких країн Євросоюзу, однак ситуацію не вважала критичною.

Реклама:

З приводу скорочення обсягів експорту російського газу до Європи гендиректор "Газпром експорту" Олександр Медведєв заявив, що Україна відбирає значно більше газу, ніж передбачено контрактами.

2 лютого НАК "Нафтогаз України" заявив, що "збільшення споживання природного газу в Україні, пов`язане із значними морозами, компенсується виключно за рахунок відбору газу з українських підземних газосховищ".

3 лютого міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що європейські країни одержують менше природного газу, оскільки російський "Газпром" зменшив його поставки.

7 лютого у "Газпромі" заявили, що зіткнулися в останній тиждень з різким зростанням потреби в паливі в країнах ЄС і, що зростанню поставок заважають не морози, а надмірна зарегульованість європейського ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!