Азаров рятуватиметься від кризи, піднімаючи податки

Вівторок, 28 лютого 2012, 14:15

Прем'єр-мiнiстр Микола Азаров вважає оптимальною модель, яку обрав його уряд для виведення країни з економiчної кризи та забезпечення стабiльного зростання економiки.

Про це вiн заявив на зустрiчi з провiдними вченими-економiстами з обговорення концептуальних основ полiтики економiчного зростання у вiвторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Для нас прiоритетною є полiтика стимулювання внутрiшнього ринку, створення привабливого iнвестицiйного клiмату, також наш уряд придiляє велику увагу активiзацiї будiвництва в країнi", - сказав Азаров.

За словами прем'єра, його уряд бачить стандартнi рiшення у виведеннi країни з економiчної кризи, зокрема, це жорстке урiзання бюджетних видаткiв, пiдвищення податкiв, скорочення соцiальних витрат.

Реклама:

"Ось тi рецепти, якi сьогоднi реалiзуються в європейських країнах, зокрема в Iталiї, Грецiї, Iспанiї, Португалiї, Iрландiї. Якi результати цих дiй? Поки що ми не вiдчуваємо. Триває накачування фiнансовими ресурсами в колосальних масштабах. Iрландiя - 100 млн євро, Грецiя - 150 млн євро", - зазначив Азаров.

Вiн нагадав, що наразi Iспанiя збiльшує робочий день для населення i заморожує зарплати, а Велика Британiя здiйснює безпрецедентне урiзання пенсiйного забезпечення паралельно з пiдвищенням пенсiйних внескiв i вiку виходу на пенсiю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!