Азаров не знає, чи отримують соцдопомогу люди, які її потребують

П'ятниця, 24 лютого 2012, 16:31

Прем`єр-міністр Микола Азаров вважає за необхідне перевірити порядок використання коштів, що виділяються на соцзабезпечення соціально незахищених верств населення.

Про це він заявив у ході обговорення питання реформування системи надання соцпослуг із представниками профільних недержавних організацій. передає УНІАН.

"Держава виділяє чималі гроші на соціальний захист наших людей. Питання – як ці гроші йдуть. Найбільш знедолені – та категорія людей, які найбільше потребують допомоги, ось вони отримують чи ні? Або ця допомога у нас розтікається? А ми вже знаємо, що вона розтікається, на жаль. І у ряді випадків її отримують і ті, хто не повинен її отримувати", - заявив Азаров.

Він зазначив, що в цьому питанні необхідна допомога профільних громадських організацій.

Реклама:

"Тут потрібна нам допомога громадських організацій. Оскільки коли, припустимо, Мінсоцполітики починає цим займатися або уряд, відразу цю роботу оцінюють як? Ось хочуть урізати якісь пільги, щось обмежити. Та не в цьому завдання. Завдання – оптимальним чином використовувати ресурси і щоб вони доходили саме до тієї людини, яка їх потребує, яка без них не виживає й страждає серйозно", - заявив Азаров.

При цьому прем`єр також підкреслив важливість необхідності розвитку та покращення роботи профільних громадських організацій, збільшення кількості послуг, які вони надають населенню.

"Я дам доручення, і не лише членам уряду, але й керівникам обласних адміністрацій, районних, із тим, щоб вони подивилися на цю роботу. Як поставлена ця робота в районі, місті, області", - сказав Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!