Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Закон про землю пройшов обговорення у комітеті парламенту

П'ятниця, 6 січня 2012, 10:51

Комітет Верховної ради з питань аграрної політики та земельних відносин пропонує обмежити площу земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які можуть надаватися в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Зокрема, на останньому засіданні комітету 4 січня обговорювалися положення документа про граничні розміри земельних ділянок, які можуть перебувати у приватній власності та в оренді фізичної особи, передає УНІАН.

Законопроектом пропонується встановити, що у приватній власності однієї фізичної особи можуть перебувати земельні ділянки, призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, особистого селянського господарства, фермерського господарства загальною площею не більше 100 гектарів.

Планується також визначити, що в загальну площу земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва у власності одного громадянина України включається площа земельних ділянок, якими цей громадянин володіє на праві спільної часткової власності.

Реклама:

Пропонується не поширювати цю норму на членів сім'ї та родичів власника (діти, батьки, рідні та двоюрідні брати і сестри, дідусь, бабуся, дядько і тітка, племінники).

Під час обговорення зазначалося також, що загальна площа земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка може перебувати в оренді однієї особи, не може перевищувати 6000 гектарів сільськогосподарських угідь на території одного району і не більше 5% площі сільськогосподарських угідь на території області.

Голова комітету Григорій Калетнік зазначив, зокрема, що після вступу закону в дію всі договори оренди повинні залишатися дійсними до моменту їх закінчення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: