Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Російські генерали літатимуть на українських літаках

П'ятниця, 27 січня 2012, 13:15

ВПС Росії закупили Ан-140 у VIP-комплектації для перевезення вищого військового керівництва країни - командувачів округів, флотів, видів і родів Збройних сил.

Про це йдеться у повідомленнні ВПС Росії, передають "Комментарии".

Ці літаки мають замінити Ан-26 і Ан-24, випущені 40-50 років тому, на яких зараз пересуваються воєначальники, бо російських аналогів у машини немає.

"Ан-140 призначений для перевезення особового складу, хоча для вантажоперевезень він теж годиться. Перша машина прийшла в цивільній комплектації салону - фактично це звичайний пасажирський літак. Ще п'ять ми чекаємо в VIP-комплектації з робочими місцями", - пояснив представник ВПС.

Реклама:

Він підкреслив, що українські машини не зможуть повністю замінити старі Ан-26, оскільки не розраховані на специфічні військові завдання.

"Ан-140 - це класичний магістральний літак, не призначений для десантування та перевезення військової техніки. У нього для цього немає рампи - вантажного люка ззаду", - сказав представник ВПС.

Один з керівників аеродрому імені Чкалова, де будуть базуватися Ан-140, пояснив, що до кінця року очікується поставка шести машин, зібраних на самарському заводі "Авіакор".

"Екіпаж Ан-140 складається з двох льотчиків. А у Ан-26 - п'ять чоловік. Перевчити льотчиків з Ан-26 можна за 2-3 місяці. А ось штурмани і "бортачі" для цього літака не потрібні. Хоча ми зараз проведемо дослідну експлуатацію цієї машини і, можливо, запропонуємо ввести до складу екіпажу штурмана - все-таки це військовий літак, який повинен забезпечувати специфічні завдання. Але остаточне рішення буде за керівництвом ВПС", - зазначив представник аеродрому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!