Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Росія не хоче пускати іноземців до своєї "труби"

Четвер, 26 січня 2012, 19:52

Росія готова оскаржити в суді вимоги Євросоюзу про надання третім сторонам доступу до газопроводів, якими російський газ надходить до Європи.

Про це сказав глава "Газпрому" Олексій Міллер в інтерв'ю газеті Sueddeutsche Zeitung, повідомляє агентство Reuters.

"Єврокомісія, мабуть, вважає ці правила способом чинення тиску на країни-експортери, включаючи Росію. Але кожна дія викликає протидію", - сказав Міллер.

За його словами, закон, який розділяє видобуток, транспортування і продаж газу, не відкриває ринок, а навпаки, закриває його для постачальників.

Реклама:

Якщо Росія визнає вимоги ЄС занадто жорсткими, вона може звернутися до суду, повідомив глава "Газпрому", додавши, що газові родовища без газопроводів "нічого не варті".

Він підтвердив зацікавленість "Газпрому" в розширенні діяльності в Німеччині.

"Ми хочемо не лише постачати газ, але зайнятися виробництвом електроенергії. У "Газпрому", як і раніше, є велике бажання інвестувати в електростанції", - сказав він.

Як відомо, у грудні 2011 року "Газпром" припинив переговори з німецькою RWE про співробітництво в електроенергетиці, після чого заявив, що придивляється до декількох проектів у Баварії і готовий продовжити обговорення співпраці з RWE, але вже поза ексклюзивною основою, яка існувала між компаніями майже півроку.

У листопаді "Газпром" купив невелику німецьку енергетичну та телекомунікаційну компанію Envacom.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!