Ринок металопрокату у 2011 році виріс на 15%

Четвер, 26 січня 2012, 14:35

Український ринок металопрокату виріс у 2011 році на 15% у порівнянні з 2010 роком – до 7,2 млн. тонн.

Про це повідомили "Економічній правді" у компанії "УГМК", яка займається збутом металопродукції.

Обсяг вторинного ринку металопрокату (металопрокат, який продається через металоторгові компанії на внутрішній ринок), за даними компанії, склав 2,2 млн. тонн.

У 2011 році найбільш металомісткими галузями стали галузь металоконструкцій (зокрема, наприкінці року з'явилися додаткові замовлення для "Євро-2012") і вагонобудування.

Реклама:

Також значну частку прокату споживали підприємства гірничо-металургійного комплексу (капремонти, модернізація виробництва) і підприємства енергетики.

Не дуже хороша ситуація спостерігалася у суднобудуванні і в будівництві. Втім, уточнили у компанії, ситуація на цих ринках значно покращилася у порівнянні з 2010 роком.

У 2012 році, прогнозують в УГМК, зростання ринку металопрокату в Україні продовжиться і становитиме близько 4-5%.

"Деякі проекти під Євро-2012 тільки почалися, і фінансування тільки-тільки виділяється. Вагонний парк старий. Машинобудування - весь металофонд уже зношений. Потрібні гроші на модернізацію - це одна сторона, але його треба модернізувати. Ще трохи - і Україна зробить крок у позаминуле століття. Зрештою, є попит на будівництво. Він відкладений, але він існує", - пояснив начальник департаменту продажів УГМК Руслан Мажинський.

"Це обережний оптимізм - 4-5%. Але мені здається, що воно (зростання) буде більшим", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!