Поїзд "Вікінг" відправився в перший регулярний рейс

Вівторок, 24 січня 2012, 19:14

Поїзди комбінованого транспорту "Вікінг" 19 січня 2012 року почали регулярне курсування по території України.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури.

Згідно із повідомленням, раніше чітко визначеної періодичності відправлення поїзда "Вікінг" не було, і це не дозволяло здійснювати вантажоперевезення цим поїздом за графіком, що, в свою чергу, уповільнювало його проходження по українській території.

У перший регулярний рейс "Вікінг" вирушив повним складом - 54 контейнера та 37 платформ.

Реклама:

Спочатку поїзд формувався станціями Чорноморського регіону, з Іллічівського порту він вирушив до станції Козятин-1, де поповнився також групами вагонів, сформованих на станціях Київ-Ліски та Харків-Ліски. Зі станції Козятин-1 "Вікінг" вирушив на станції Білорусі.

Відтепер "Вікінг" буде відправлятися з українських станцій Чорноморського регіону двічі на тиждень: по понеділках і четвергах за встановленим графіком руху, незалежно від кількості вагонів у складі поїзда: зі ст.Ільічевск о 19:45, зі ст.Ільічевск-Поромна в 20:29, до ст. Одеса-Порт о 20:45, уточнили в Мінінфраструктури.

Крім того, відзначили у прес-службі, з метою збільшення обсягів перевезень керівництвом Державної адміністрації залізничного транспорту ("Укрзалізниці") прийнято рішення про формування груп вагонів із подальшим включенням до складу поїзда з інших регіонів України (зі станцій Київ-Ліски, Донецьк-Ліски, Луганськ-Ліски, Харків-Ліски, Дніпропетровськ-Ліски, Нікополь, Запоріжжя-Ліве і Стаханов).

Остаточне формування складу поїзда, тобто об'єднання основного складу поїзда, який сформований станціями Одеського регіону і групи вагонів із контейнерами, завантаженими на інших станціях, відбуватиметься на станції Козятин-1.

З 1 лютого 2012 року рішенням тарифної комісії "Укрзалізниці" на експортно-імпортні перевезення контейнерів по території України в складі поїздів "Вікінг" і ZUBR застосовується 20% знижка до діючих тарифів.

У повідомленні прес-служби також зазначено, що станції Одеса-Застава-1 і Козятин-1 будуть формувати поїзди як двогрупові: поїзд комбінованого транспорту "Вікінг" - з вагонів призначенням на станції Білорусі та Литви; об'єднаний складу поїздів "Вікінг" та контейнерного поїзда ZUBR також з двох груп вагонів: перша призначенням на станції Литви, друга на станції Білорусі, Латвії та Естонії.

Для своєчасного формування груп контейнерів для включення їх до складу поїздів "Вікінг" і ZUBR оператори вказаних потягів будуть забезпечувати подачу рухомого складу під навантаження контейнерів (в першу чергу власних платформ) заздалегідь, за заявками експедиторів або вантажовласників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!