Близнюк пообіцяв "прозоре" формування кварплати

Вівторок, 24 січня 2012, 15:47

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ докладе максимальних зусиль для того, щоб тарифи в системах життєзабезпечення формувалися прозоро і виключно на основі методики, затвердженої урядом.

Про це заявив глава Мінрегіонбуду Анатолій Близнюк, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Як відомо, на початку 2012 року у деяких містах суттєва підвищилася квартплата.

"Ініційований прем'єр-міністром на останньому засіданні уряду детальний розгляд цього підвищення відразу ж виявив такі факти. Розмір квартплати вже повернули до попереднього значення в Полтаві, назвавши при цьому його підвищення "грабіжницьким". У Херсоні рішення міськради щодо встановлення більш високого розміру квартплати призупинили до визначення органів громадського контролю, які будуть контролювати якість послуг та обсяг коштів, необхідний для їх оплати", - поінформував Близнюк.

Реклама:

"Уже сам факт оголошення ретельної перевірки відразу спонукав місцеву владу більш зважено підходити до питання тарифів і виявив бажаючих їх завищення. Мінрегіон зазначає: тарифи повинні бути ретельно обґрунтовані, погоджені з товариством, повинні пройти непросту процедуру громадських слухань", - зазначив міністр.

Близнюк повідомив, що планується внести зміни у законодавство, які зроблять підвищення квартплати неможливим без відповідного висновку Держінспекції з контролю за цінами.

"Платити треба тільки за фактично надані послуги. Для цього потрібен дієвий громадський контроль з боку споживачів", - підкреслив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: