Українські виробники продуктів займаються фальсифікаціями
Відповідно до українського законодавства, сири, які насправді є "сирним продуктом" мають містити відповідний підпис.
Про це заявив голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Іван Бісюк, передає УНН.
За його словами, виробники чи торгові мережі які не роблять такого підпису – вдаються до фальсифікації.
"На полицях дуже багато сирного продукту. І відтак повинен бути серйозний контроль за тим, що продається на полицях українських магазинів. Згідно із законодавством, він повинен бути підписаний", - зазначив глава Держветфітослужби.
Водночас, президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса наголосив, що велика кількість сирного продукту на полицях українських магазинів зумовлена низькою платоспроможністю українського покупця.
"Коли кінцевий споживач приходить до магазину, то він орієнтується, перш за все, не на те, що написано на продукті, не на якість, а на ціну", - зазначив експерт.
Також він наголосив, що за даними асоціації саме торгові мережі, а не виробники, пишуть виключно назву "сир" без жодної примітки, що це таке.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"