Львівська облрада не дозволила "Нафтогазу" розробку 10 родовищ

Четвер, 12 січня 2012, 18:04

Постійна комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради не дала згоди НАК "Нафтогаз України" на промислову розробку 10 родовищ нафти і газу.

Таке рішення було прийнято 12 січня на розширеному засіданні комісії, під час якого 8 членів з 12 проголосували проти згоди, а ще троє – утрималися, передає "Інтерфакс-Україна".

Раніше компанія звернулася до облради для отримання погодження на промислову розробку з подальшим видобутком нафти і газу на Васієнськівській, Бурштинській, Вікторовській, Гайчінской, Дністровській, Ленівській, Мартівській, Мішунівскій, Рава-Руській-Крехівській і Чумацькій площах.

Як вказували члени комісії під час засідання, причиною такого рішення стало те, що НАК "Нафтогаз України" не виконує взятих на себе зобов'язань в рамках угоди про співпрацю з Львівською областю.

Реклама:

"Договір про співробітництво на 2011 рік був виконаний "Нафтогазом" менш, ніж на 10% - з 75 млн гривень, передбачених угодою, на розвиток області направили близько 7 млн", - сказала голова комісії Ірина Сех.

У свою чергу голови районних рад, які виступали на засіданні, закликали облраду не давати погодження на нові родовища, оскільки компанія не виконує свої зобов'язання за зазначеною угодою.

Представники районних рад підкреслювали, що видобуток газу ведуть з порушеннями техніки безпеки, а крім того дочірні компанії "Нафтогазу" почали перереєстрацію своїх юридичних адрес поза Львівською областю, у зв'язку з чим місцеві бюджети втратили надходження від податків на доходи фізичних осіб, які складають левову частку районних та сільських бюджетів.

Після тривалих дебатів члени комісії прийняли звернення до НАК "Нафтогаз України" в якому висловили готовність до подальшої співпраці, але за умов виконання рамкового договору.

Також депутати просять провести реєстрацію дочірніх фірм компанії за місцем фактичних робіт і підготувати нову угоду на 2012 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: