Держава платитиме за ремонт техзасобів інвалідів

Середа, 11 січня 2012, 17:24

Президент Вiктор Янукович пiдписав закон, що передбачає виплату грошової допомоги iнвалiдам для оплати послуг iз ремонту технiчних засобiв реабiлiтацiї.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави, передає "Інтерфакс-Україна".

Верховна рада прийняла вiдповiдний закон про внесення змiн до закону "Про реабiлiтацiю iнвалiдiв в Українi" 18 листопада 2011 року.

Вiдповiдно до закону, облiк iнвалiдiв, дiтей iнвалiдiв, яких необхiдно забезпечити технiчними та iншими засобами реабiлiтацiї, виробами медичного призначення, спецiальним автотранспортом, у рамках повноважень, здiйснюють органи працi та соцiального захисту населення та охорони здоров'я.

Реклама:

Закон встановлює, що безкоштовне забезпечення технiчними та iншими засобами реабiлiтацiї за iндивiдуальною заявкою iнвалiда, послугами з пiслягарантiйного ремонту здiйснюється у виглядi грошової допомоги iнвалiдам для оплати вартостi виданих виробiв та наданих послуг.

Грошова допомога здійснюється шляхом безготiвкового перерахування коштiв пiдприємствам, якi виконали зазначенi заявки i вiдповiдають квалiфiкацiйним вимогам, якi визначенi центральним органом виконавчої влади у сферi працi та соцiальної полiтики.

Згiдно iз законом встановлюється, що перелiк технiчних та iнших засобiв реабiлiтацiї, порядок забезпечення ними iнвалiдiв, дiтей iнвалiдiв затверджує Кабмін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!