Мінагропрод затвердив нові вимоги до маркування м'яса

П'ятниця, 25 листопада 2011, 13:13

Міністерство аграрної політики і продовольства затвердило Інструкцію з товарознавчої оцінки та маркування м'яса.

Відповідний наказ Мінагропроду від 1 листопада набирає чинності з дня його офіційного опублікування (25 листопада 2011 року), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.

Відповідно до прес-релізу, дія інструкції буде поширюватися на всі об'єкти (потужності), де здійснюється забій худоби, птиці, кролів та нутрій.

Крім того, нова інструкція розширює вимоги щодо маркування і таврування м'яса, збільшує кількість якісних показників цієї продукції.

Реклама:

Зокрема, збільшено кількість категорій вгодованості для свинини.

Інструкцією також затверджені нові зразки клейма та штампів для маркування.

Передбачається, що виготовляти їх можна буде тільки з бронзи або інших нержавіючих металів, дозволених Міністерством охорони здоров'я.

Застосування гуми для цих цілей виключається, однак допускається використання одного рецепту фарби для маркування туш.

Затвердивши Інструкцію з товарознавчої оцінки та маркування м'яса, Мінагропрод тим самим скасував наказ Головного державного інспектора ветеринарної медицини від 12 липня 1997 року "Про затвердження Інструкції по клеймуванню м'яса".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!