Попов знесе ресторан Ющенка-Саакашвілі

Середа, 5 жовтня 2011, 15:52

КП "Київблагоустрій" 27 вересня уклало угоду з ТОВ "Техбудмеханіка-Промдемонтаж" на роботи з механізованого демонтажу незакінченої будівлі ресторану, що знаходиться на Набережному шосе біля перетину з Дніпровським узвозом в Печерському районі Києва.

Вартість угоди становила 2 мільйони гривень. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Раніше прокуратурою Києва було видано припис про знесення недобудованого об'єкта з метою відновлення первісного вигляду набережної.

За інформацією ЗМІ, це розпорядження було видано не без участі президента Віктора Януковича, який пішов на зустріч керівництву Києво-Печерської Лаври.

Реклама:

В Лаврі виступають проти зведення ресторану неподалік від святого джерела, тому що це може принести шкоду підземним ходам Нижніх печер.

Будівництво ресторану компанією "Ріоні" почалось в 2007 році. За даними "Дзеркала тижня" - це проект грузинського президента Михайла Саакашвілі в Києві, який лобіював президент України Віктор Ющенко.

Раніше вже було знесено ресторан "Ріоні", який розміщувався безпосередньо біля Лаври.

Намісником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври є депутат Київради від Партії регіонів Петро Лебідь (архієпископ Павло), якого обурюють питання журналістів щодо його коштовного "мерседесу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: