Кияни проїдають майже половину зарплати
Столичні мешканці левову частину доходу витрачають на продукти харчування, комунальні платежі та транспорт.
Такими є дані дослідження Української торговельної гільдії про розподіл витрат киян у 2011 році, пише газета "Дело".
Так, 41% зарплати мешканці Києва витрачають на їжу, 15% - на компослуги і 14% - на проїзд.
Також в УТГ порівняли частку продуктів харчування в загальному розмірі споживчих витрат киян.
Порівняно з 2007 роком, частка споживчих витрат зросла, з 68% до 73%.
При цьому частка продуктів харчування в цих витратах знизилася: якщо в 2007 році це було 47%, то в 2011 - 41%.
За словами керівника маркетингових досліджень компанії Вікторії Забузової, дані звіту свідчать про поліпшення загального добробуту киян, що проявляється у збільшенні вільної частини витрат.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"