Україна підвищила рентну плату за нафту на 4%

Вівторок, 7 грудня 2010, 12:56

Коригувальний коефіцієнт для розрахунку рентної плати за нафту і газовий конденсат за листопад 2010 року становить 1,1995, що на 3,94% вище його значення за попередній місяць.

Розрахунок проводився з урахуванням середньої вартості нафти Urals на лондонській Міжнародній нафтовій біржі, яка в листопаді виросла до 84,62 долара за барель у порівнянні з 81,62 долара за барель в жовтні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Верховна Рада в червні 2008 року прийняла закон, згідно з яким рентна плата за нафту і газовий конденсат щомісяця повинна коректуватися з урахуванням співвідношення середньої ціни нафти Urals на Лондонській біржі і базової ціни нафти - 100 доларів за барель.

У прийнятому законі були затверджені базові ставки ренти, до яких застосовується коригувальний коефіцієнт: для нафти і газового конденсату, що добуваються із глибини до 5000 м, вони склали 1529,9 гривень за тонну, з більшої глибини - 566,1 грн.

Реклама:

Щоб мінімізувати втрати держбюджету, Верховна рада одній із статей закону про державний бюджет на 2010 рік проіндексувала рентну плату за нафту і газовий конденсат у зв'язку з падінням курсу гривні по відношенню до долара.

З цього моменту базова ціна нафти Urals була встановлена на рівні 560 гривень за барель, а не 100 доларів.

На початку грудня Конституційний суд України визнав неконституційними норми закону про держбюджет на 2010 рік про призупинення закону України "Про рентні платежі за нафту, природний газ і газовий конденсат".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!