Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

"Укртрансгаз" переводить транзит на електроенергію

П'ятниця, 3 грудня 2010, 17:26

Дочірня компанія "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" розпочала реалізацію проекту з економії технічного природного газу, який використовується для забезпечення роботи транзитних потужностей.

З 2010 року розпочалася заміна газоперекачувальних агрегатів з газотурбінним приводом на сучасні ГПА, які споживають електроенергію, передає "Дзеркало тижня".

В результаті сумарні витрати природного газу на виробничо-технологічні потреби за 2010 рік складуть близько 3,2 млрд. кубометрів, що на 0,5 млрд. кубометрів менше за показник 2009 року.

Зниження обсягів споживання технічного газу призводить до суттєвого заощадження коштів: замість дорогого імпортованого блакитного палива компанія використовуватиме більш дешеву електроенергію вітчизняного виробництва.

Реклама:

Економічний ефект вже поточного року складе близько 150 млн. гривень.

Передбачено поступову заміну ГПА на усіх ключових напрямках транспортування газу.

В 2010 році вже розроблені програми по заміні агрегатів із переведенням на споживання електроенергії на компресорних станціях "Яготин", "Бердичів" та "Комарно".

Роботи розпочнуться у 2011 році, на реалізацію першого етапу проекту заплановане фінансування в розмірі 200 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: