Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

53 депутати хочуть, щоб КС оцінив Податковий кодекс

Понеділок, 20 грудня 2010, 16:51

53 депутати Верховної ради просять Конституційний Суд оцінити конституційність Податкового кодексу.

Про це йдеться в повідомленні депутата від фракції БЮТ, голови комітету Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталії Королевської, передають "Українські новини".

Депутати передали відповідне звернення до КС 14 грудня. При цьому в повідомленні не вказується, які саме депутати звернулися в КС.

Парламентарії вважають, що Податковий кодекс прийнятий з порушенням 15 статей Конституції і носить дискримінаційний характер.

Реклама:

На думку Королевської, в результаті його прийняття економіка країни втратить соціальну спрямованість, значно погіршає фінансове і соціальне забезпечення громадян, будуть порушені права власності, права на достатній рівень життя, презумпція невинності.

Вона вважає, що це є підставами для визнання Податкового кодексу неконституційним.

Крім цього, вона вважає, що в разі вступу кодексу в дію з 1 січня 2011 року, як того хоче Кабінет міністрів, буде порушено законодавство, так як Податковий кодекс був прийнятий у грудні, а за законом він може набути чинності тільки через 1 рік , тобто з 1 січня 2012 року.

На думку депутатів, які підписали конституційне подання, Податковий кодекс є дискримінаційним документом, що звужує права і свободи громадян, і призведе до хаосу у фінансово-бюджетній політиці країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!