Бродський хоче штрафувати за "благодійність"

Понеділок, 8 листопада 2010, 15:31

Державним органам всіх рівнів буде заборонено створювати так звані "благодійні фонди", гроші в які перераховуються за надання установою певних послуг.

Про це написав у своєму блозі голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, повідомляє прес-служба комітету.

"У держструктур всіх рівнів, в тому числі у силовиків, у місцевої влади і т.д., треба забрати право створювати так звані "благодійні фонди". Це, по суті, узаконена корупція. Чиновник не може спонукати людину перераховувати гроші на благодійні рахунки за будь-яку послугу", - підкреслив Бродський.

За словами керівника Держкомпідприємництва, у законопроекті, над яким працюють фахівці комітету, буде посилена відповідальність чиновників за прохання чи примус перераховувати гроші у такі благодійні фонди.

Реклама:

Відповідні зміни вноситимуться у низку законів, в тому числі "Про боротьбу із корупцією".

Також норма, яка передбачає відповідальність чиновників за спонукання платити в благодійні фонди, прописана і в розробленому Держкомпідприємництвом законопроекті про порядок перевірки технічного стану транспортних засобів.

Зокрема, при першому порушенні посадовій особі загрожуватиме штраф у 2000 мінімумів неоподаткованих доходів громадян, при повторному - кримінальна відповідальність - до півроку виправних робіт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!