Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

МВФ рекомендує відредагувати податкову "біблію"

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 09:22

Міжнародний валютний фонд (МВФ) запропонував Кабінету міністрів переглянути ряд норм проекту Податкового кодексу.

Зокрема, заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко 28 жовтня повідомила, що МВФ направив Кабінету міністрів свої рекомендації щодо проекту Податкового кодексу, пише видання "Комерсант-Україна".

У фонді просять уряд переглянути підхід до спрощеної системи оподаткування.

Реклама:

Зокрема, запропоновано зберегти на нинішньому рівні - 500 тис. гривень - межа річної виручки фізосіб-підприємців - у проекті, прийнятому в першому читанні, - 300 тис. гривень, і можливість юросіб працювати на єдиному податку.

За словами Єфименко, на планці в 300 тис. гривень раніше наполягав МВФ, що зафіксовано в меморандумі, і зміна позиції фонду є результатом діалогу.

Запропоновано також мінімальний рівень обороту для сплати ПДВ.

Серед іншого МВФ пропонує знизити ставку податку на прибуток в 2011 році не на 6 процентних пунктів - до 19%, як планує уряд, а не більш ніж на 2 процентних пункту - до 23%.

Податкові канікули для малого бізнесу з річним оборотом 3 млн. гривень запропоновано зробити не з нульовою ставкою податку на прибуток, а зі ставкою 16%.

Це збереже ресурс держбюджету і підтримає систему держфінансів в більш стабільному стані, переказала пані Єфименко аргументи МВФ.

Вона вважає, що рекомендації фонду конструктивні, але в той же час вимагають дискусії, тому на початку листопада уряд має намір обговорити з місією фонду рекомендації до проекту кодексу.

Учора голова представництва МВФ в Україні Макс Альєр відмовився уточнили перелік рекомендацій.

Він лише зазначив, що фонд підтримає той кодекс, який поліпшить податкове середовище в Україні та спростить адміністрування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!