"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україну визнали однією з найбідніших країн Європи

Понеділок, 18 жовтня 2010, 09:09

Україна за рівнем добробуту громадян посіла передостаннє місце серед 40 європейських держав.

Про це ідеться у звіті Global Wealth 2010 швейцарського банку Credit Suisse, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Згідно з даними звіту, середній розмір статку громадянина України становить 2,7 тис. доларів, що лише на 200 доларів більше, ніж у найбіднішій державі Європи - Молдові.

Разом з тим, за останнє десятиліття пересічний молдаванин збільшив свої статки майже в чотири рази, в той час як українець - утричі.

Реклама:

За даними Credit Suisse, серед безпосередніх сусідів України найбагатшими виявилися громадяни Польщі, середній статок яких становить 28,6 тис. доларів, Угорщини (26,6 тис. доларів) і Румунії (12,4 тис. доларів).

Середній статок росіян склав понад 10 тис. доларів, що в 6 разів більше показників 2000 року, а білорусів - 6 тис. доларів, що майже утричі більше.

Українці виявилися біднішими за грузин, середній статок яких склав понад 13 тис. доларів, китайців (понад 17 тис. доларів) і турків (майже 25 тис. доларів).

Дані звіту свідчать, що максимальний розмір статку українців був досягнутий в 2007 році, коли в середньому становив 6 тис. доларів, але в наступному році - через світову кризу - він упав до 4 тис. доларів, а в 2009 році - до 2,5 тис. доларів.

Експерти підрахували, що в цілому з 2000 по 2010 рік особистий добробут всіх жителів планети зріс більш ніж на 40% і оцінюється приблизно в 200 трлн. доларів.

У середньому кожен став багатшим на 43% і має статки у 43,8 тис. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!