"Нафтогазу" вже не бачити кредитів ЄБРР?

Четвер, 23 вересня 2010, 18:22

ЄБРР відклав на невизначений термін розгляд проекту виділення кредиту НАК "Нафтогаз України".

Як повідомили в представництві банку в Києві, цей проект навряд чи буде винесений на затвердження ради директорів у 2010 році, передає "Інтерфакс".

У банку нагадали, що серед умов виділення "Нафтогазу" коштів міжнародними фінансовими органами - проведення структурних реформ у газовій галузі.

На цьому тижні ЄБРР прибрав проект "Нафтогазу" з переліку проектів, які планується винести на раду директорів, тоді як тиждень тому він ще був там з ймовірною датою розгляду в середині вересня.

Реклама:

31 липня 2009 Європейська Комісія та міжнародні фінансові інститути за підсумками переговорів з Україною виступили із заявою про можливе фінансування "Нафтогазу України".

ЄБРР, зокрема, повідомив про готовність розглянути надання НАК двох позик в розмірі до 300 млн. доларів і до 450 млн. доларів.

Передбачалося, що на першому етапі буде виділено короткостроковий кредит у сумі 300 млн. доларів на закупівлю природного газу, а на більш головному, другому, етапі "Нафтогаз України" отримає довгостроковий кредит у 450 млн. доларів на розвиток інфраструктури і підвищення енергоефективності.

Спочатку ЄБРР планував розглянути цей проект на засіданні ради директорів 17 листопада 2009 року, однак через зрив українською стороною реформ у газовій галузі ця дата кілька разів переносилася.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!