Проект Податкового кодексу збираються принести депутатам 21 вересня

Понеділок, 20 вересня 2010, 15:01

Кабінет міністрів скерує проект Податкового кодексу до Верховної ради у вівторок, 21 вересня.

Про це у понеділок, 20 вересня, повідомив міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов, передає "Дзеркало тижня".

"Завтра до Верховної ради буде передано проект Податкового кодексу", - сказав Толстоухов.

Він проінформував, що у понеділок, 20 вересня, уряд "підсумував" цей документ і готовий передати його на розгляд депутатів.

Реклама:

Також Кабмін сподівається, що вже на основі нового Податкового кодексу буде розроблено державний бюджет на 20011 рік, який вдасться прийняти у грудні 2010 року.

Відзначимо, що сьогодні спікер Володимир Литвин заявив, що уряд має подати проект Податкового кодексу до 18:00 вівторка, 21 вересня.

"Завтра до 18 годин - останній термін, коли уряд має внести проект Податкового кодексу, оскільки він тоді буде зареєстрований як альтернативний. Ви знаєте, що відразу після заслуховування інформації Кабінету міністрів про результати всенародного обговорення цієї проблеми два народних депутата - Сергій Терьохін і Микола Катеринчук - зареєстрували об'ємний документ, проект Податкового кодексу, тому сьогодні ми очікуємо, що уряд подасть документ, який буде в технічному плані остаточно відпрацьований", - сказав Литвин.

Нагадаємо, раніше у п'ятницю, 17 вересня, на засіданні Кабміну проект Податкового кодексу був прийнятий у цілому. При цьому, віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко не виключив, що до подання проекту до парламенту до нього будуть внесені зміни.

Варто відзначити також, що через неприйняття Податкового кодексу відкладається розгляд проекту державного бюджету на 2011 рік.

Так, раніше президент Віктор Янукович і прем'єр-міністр Микола Азаров висловлювалися за прийняття держбюджету-2011 на основі нового Податкового кодексу. Пізніше з цієї причини Литвин повернув Кабінету міністрів проект держбюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!