Колесников і Бродський взялися виводити з кризи легку промисловість

Понеділок, 20 вересня 2010, 13:41

За дорученням віце-прем'єра Бориса Колесникова фахівці Держкомпідприємництва відпрацювали пропозиції підприємців легкої промисловості з виведення галузі із кризи.

Про це заявив голова комітету Михайло Бродський на "круглому столі", який відбувся між членами уряду і підприємцями, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Бродський нагадав, що в Податковому кодексі прописана норма про звільнення підприємств легкої промисловості від податку на прибуток строком на 10 років.

За його словами, незабаром слід очікувати інших спільних ініціатив уряду і ринку, оскільки Колесников дав офіційної доручення створити робочу групу із представників галузі та уряду.

Реклама:

Результатом роботи цієї групи має стати пакет детально розроблених пропозицій, які дозволять перетворити цей ринок в один з найбільш конкурентоспроможних.

Зокрема, однією з проблем, які піднімалися представниками галузі, є нерівні умови на внутрішньому ринку.

"Ми дуже ґрунтовно підійшли до ситуації з недобросовісною конкуренцією, створеної оптимізаторами", - зазначив Бродський, додавши, що одним із проявів недобросовісної конкуренції є ввезення "секонд-хенду".

"В Україну щороку ввозиться 90 тис. тонн "секонд-хенду", тобто майже по 2 кілограми на кожного жителя України. Але ми всі знаємо, що це на 90% - контрабанда, адже таким чином завозять нові речі. Крім того, ми ставимо питання про існування проблем у роботі Митної служби", - підкреслив голова Держкомпідприємництва.

"Ми не зупинимося. Зараз починається робота над Митним кодексом і ми докладемо всіх зусиль, щоб не дозволити ввозити в країну костюми по 3 долари", - наголосив Бродський.

Як відзначають в Держкомпідприємництва, імпортні товари легкої промисловості ввозяться в Україну за заниженими цінами.

Зокрема, митна вартість чоловічого костюма становить 3,27 долара за одиницю, жіночого костюма - 3,17 долара, шкіряного взуття - 8,35 долара за одиницю.

Комітет спільно з представниками легкої промисловості сформує робочу групу, яка працюватиме над вирішенням проблем галузі.

Від уряду її очолив Бродський, від підприємців галузі - президент Асоціації підприємств легкої промисловості "Укрлегпром" Валентина Ізовіт.

Наступними питаннями, які розглядатиме робоча група, стануть питання формування добросовісної конкуренції та розвиток галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: