Останній варіант Податкового кодексу ускладнює життя платників єдиного податку

П'ятниця, 17 вересня 2010, 12:45

Останній зведений варіант проекту Податкового кодексу, який буде представлений на розширеному засіданні Кабінету міністрів у п'ятницю, 17 вересня, передбачає значне обмеження прав платників єдиного податку.

Зокрема, єдиний податок зможуть платити тільки фізособи, причому з оборотом до 300 тис. гривень на рік і чисельністю працівників до двох осіб, пише видання "Дзеркало тижня".

Єдиний податок буде заборонений для підприємців, що здійснюють операції з нерухомістю, що займаються рекламою, торгівлею секонд-хендом, фінансовою діяльністю, бухгалтерським обліком, аудитом, правом і консалтингом.

При цьому максимальні ставки податку для підприємців, що здійснюють діяльність у населених пунктах, де проживають більше 150 тис. жителів, будуть збільшені до 600 гривень на місяць.

Реклама:

Підприємці, які займаються інформатизацією, будуть платити 1200 гривень на місяць, а для діяльності не за місцем реєстрації або по всій Україні доведеться сплачувати 1500 гривень на місяць для всіх видів діяльності.

Підприємці - платники єдиного податку втрачають право здавати в оренду місце проведення діяльності, а також право отримувати більш ніж половину доходу за 3, 6, 9, 12 місяців від одного замовника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!