У Росії збільшили прогноз імпорту зерна

Четвер, 26 серпня 2010, 20:23

Третій за величиною експортер зернових, Росія в 2010/2011 зерновому році може повернутися до імпорту в обсязі до 6 млн. тонн, щоб заповнити нестачу врожаю, знищеного аномальною посухою.

Про це заявив голова галузевого аналітичного центру Совекон Андрій Сизов, повідомляє агентство Reuters.

"Можливо, Росія ввезе не весь цей обсяг, але прогнозний баланс показує, що країна буде мати потребу в такій кількості зерна", - повідомив Сизов на конференції для трейдерів і аналітиків у четвер.

У цей обсяг включені постачання пшениці і ячменю продовольчого з Казахстану, кукурудза з України, продовольчий ячмінь і жито з Білорусі, ячмінний солод з країн Скандинавії і Франції, гречана крупа з Китаю і рис з В'єтнаму, Китаю і Таїланду.

Реклама:

За оцінками Совекона, імпорт пшениці в РФ може скласти 1,5 млн. тонн, імпорт ячменю - 1,8 млн. тонн.

Сизов також зазначив, що посуха може скоротити обсяги виробництва пшениці в РФ цього року до 41,5 млн. тонн з 61,7 млн. тонн в минулому році, і зменшити урожай ячменю майже вдвічі, до 8,9 млн. тонн з 17,9 млн. тонн роком раніше.

За оцінками голови Совекона, заборона на експорт зернових, введений російським урядом з 15 серпня по 31 грудня 2010 року, може бути продовжена як мінімум до 1 липня 2011 року.

Як повідомлялося, у зв`язку із посухою у Росії з 15 серпня набуло чинності рішення уряду про введення заборони на експорт зерна і вироблених з нього товарів до кінця 2010 року.

Також прогнозувалося, що у 2010-2011 сільськогосподарському році Росія імпортує 5 млн. тонн зерна і більше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!