Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Застарілі технології сприяють шахрайствам із платіжними картками - НБУ

Середа, 18 серпня 2010, 10:54

Національний банк констатує збільшення кількості шахрайських операцій із платіжними картами.

Про це ідеться у листі НБУ до учасників ринку.

Згідно із повідомленням, таке збільшення пов'язане з використанням банками застарілих технологій, зокрема, карток із магнітною смугою замість більш сучасних чіп-карток.

"З огляду на використання більшістю українських банків застарілих технологій, зокрема, платіжних карток із магнітною смугою, кількість шахрайських операцій на території України продовжує зростати", - зазначається в повідомленні.

Реклама:

Зокрема, за даними Служби безпеки України, за період з листопада 2009 року по квітень 2010 року громадянин України, використовуючи паспорт із даними на іншу особу, отримав кілька карток різних українських банків і здійснив копіювання й відтворення на магнітній смузі карток українських банків інформації із платіжних карток іноземних фінустанов.

Надалі за такими підробленими картками було здійснено низку шахрайських операцій у торгово-сервісній мережі.

У зв'язку з цим НБУ пропонує банкам негайно вжити заходів щодо недопущення проведення розрахунків за картками у торгово-сервісних мережах без звірення касирами інформації, нанесеної на платіжній картці, з надрукованою на квитанції платіжного термінала, зокрема, без звірення ідентифікаційного номера платіжної картки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!