Янукович створив "координатора" для своїх реформ

Понеділок, 5 липня 2010, 10:28 -

Президент Віктор Янукович створив новий консультативно-дорадчий орган - Координаційний центр з упровадження економічних реформ.

Відповідний указ № 747/2010 "Про Координаційний центр з упровадження економічних реформ" від 2 липня оприлюднений на веб-сайті глави держави.

Згідно з документом, основним завданням Координаційного центру є сприяння впровадженню положень Програми економічних реформ на 2010 -2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна влада".

Координаційний центр проводить аналіз і моніторинг упровадження Кабінетом міністрів, центральними та місцевими органами виконавчої влади, Верховною радою Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування положень Програми, готує регулярні звіти про хід реалізації передбачених нею реформ.

Реклама:

Також Координаційний центр здійснює експертну оцінку законопроектів, нормативно-правових актів.

Матеріально-технічне, соціально-побутове та інше забезпечення діяльності Координаційного центру здійснюється Державним управлінням справами.

Гранична чисельність працівників Координаційного центру визначена в 35 штатних одиниць. При цьому на таку ж кількість скорочується чисельність працівників Національного інституту стратегічних досліджень.

Вищим керівним органом Координаційного центру є колегія, до складу якої входять прем'єр-міністр і голова Верховної ради (за згодою) - співголови колегії; перший заступник голови адміністрації президента, який є виконавчим секретарем Комітету з економічних реформ (заступник співголови Колегії), глава адміністрації президента, віце-прем'єр з економічних реформ, уповноважений парламентською коаліцією представник (секретар Колегії).

Співголови, заступник співголови, секретар та інші члени Колегії беруть участь у її роботі на громадських засадах.

Посадовою особою, яка здійснює адміністративні і виконавчі функції у Координаційному центрі є адміністративний керівник.

Він та інші співробітники Координаційного центру призначаються на посади і звільняються з посад за рішеннями Колегії, які оформляються розпорядженням голови адміністрації президента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: