Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

У Януковича цікавляться нетрадиційною енергетикою

П'ятниця, 23 липня 2010, 14:55

В Адміністрації президента зацікавилися соломою як альтернативним джерелом енергії.

Про це повідомила заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова, відповідаючи на запитання журналістів щодо національних проектів у сфері енергетики, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Акімова відзначила, що ще жоден з проектів не затверджений, тим не менше, вже "надходять пропозиції, які в Адміністрації вважають цікавими".

Зокрема, за її словами, це будівництво електростанцій на сонячних батареях у Запорізькій та Одеській областях, проект реконструкції і модернізації малих гідростанцій на малих річках, які, за словами Акімової, можуть дати не тільки додаткове джерело енергії, але й надати антипаводкової дії.

Реклама:

"Є ще одна цікава ініціатива, вона зараз теж перебуває на етапі розгляду. Це цікава кооперація між агросектором та виробниками енергії, газу зокрема, на основі спалювання переробленої особливим чином соломи", - відзначила вона.

"Чому нас зацікавив цей проект? Тому що сільське господарство вимагає, безумовно, підтримки, але підтримка може йти в різних формах, і ось тут при реалізації цього проекту можливий майже що натуральний обмін на користь села: солома, яка все одно спалюється на полях і нічого корисного не приносить, в обмін на надання техніки для обробки землі", - пояснила Акімова.

За її словами, цим обміном будуть займатися компанії, які самі зацікавлені в отриманні сировини і готові натомість надавати техніку для селян.

Акімова також підкреслила, що проект цікавий ще й тим, що це національна розробка.

До того ж, за її словами, на основі цієї розробки можна створити мережу поставок більш дешевих послуг ЖКГ, наприклад, теплої води.

"Це дуже економний і цікавий варіант - маленькі опалювальні котли на район або навіть на окремі будинки, які за первинними розрахунками - вони, звичайно, повинні бути підтверджені - можуть бути куди більш ефективними, ніж опалення газом", - пояснила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!