Антимонопольники назбирали штрафів у 3,5 разу більше, ніж торік

Вівторок, 13 липня 2010, 20:57

Загальна сума штрафних санкцій, застосованих Антимонопольним комітетом до порушників, у першому півріччі 2010 року перевищила 15,5 млн. гривень - у 3,5 разу більше у порівнянні з аналогічним періодом 2009 року.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

За словами голови АМКУ Олексія Костусєва, до в державного бюджету уже перераховано понад 13,5 млн. гривень.

"Антимонопольний комітет за перше півріччя виявив і припинив понад 1,4 тис. порушень конкурентного законодавства", - сказав Костусєв.

Реклама:

За його словами, економічний ефект від цього становив понад 68 млн. гривень.

Разом з тим, він повідомив, що в січні-червні 2010 року опрацьовано 2,47 тис. звернень фізичних та юридичних осіб.

За словами керівника АМКУ, у першому півріччі комітет застосував найбільші штрафи до таких компаній: ВАТ "Укрнафта", ДК "Укргазвидобування", НАК "Нафтогаз України", ПАТ "Укртатнафта", Boehringer Ingelheim RCV GMBH & Co KG, ДП "Морський торговельний порт "Південний", ДК "Укртрансгаз", ТОВ "Рейнбо-ЛТД", "Санофі-Авентіс груп", ПАТ "ХайдельбергЦемент Україна", ВАТ "Євроцемент-Україна".

За словами Костусєва, нині ведеться перевірка можливих монопольних зловживань платіжних систем Visa та Master Card на ринку.

Також аналізується рівень цін на внутрішні і зовнішні авіаперевезення й вартість телефонного послуги роумінгу.

Голова АМКУ також повідомив, що Південно-Західна залізниця зменшила розмір збору при купівлі та повернення громадянами квитків.

"За підрахунками, стає зрозуміло, що громадяни будуть економити на цьому 30, а то і 40 млн. гривень щорічно", - відзначив він.

Як повідомлялося, раніше Костусєв також висловив сподівання, що восени Верховна рада прийме в цілому вже схвалений у першому читанні закон щодо введення кримінальної відповідальності за антиконкурентні змови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!