"Белоруснефть" створює "дочку" в Україні

Понеділок, 14 червня 2010, 10:10

Республіканське унітарне підприємство "Виробниче об'єднання "Белоруснефть" створює в Україні дочірнє підприємство - ТОВ "Белоруснефть-Україна", до статутного капіталу якого вносить 200 тис. доларів.

Це закріплено постановою Ради міністрів республіки Білорусь №888 від 9 червня 2010 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Дочірнє підприємство створюється з метою нарощування обсягів експорту нафтопродуктів виробництва білоруських нафтопереробних заводів, отримання додаткового прибутку від експорту нафтопродуктів, організації роздрібної торгівлі шляхом придбання в Україні мережі автозаправних станцій.

Об'єднання "Белоруснефть" займається геологорозвідкою, видобутком нафти і газу, а також переробкою нафти на нафтопереробних заводах республіки: ВАТ "Мозирський НПЗ" і ВАТ "Нафтан".

Реклама:

У складі об'єднання - 10 підприємств з нафтопродуктозабезпечення, розташованих у всіх областях республіки. На початок 2010 року в їх структурі знаходилося 44 склади зберігання нафтопродуктів, 458 автозаправних та 158 автогазозаправних станцій.

"Белоруснефть" входить до концерну "Белнефтехим", який також включає "Білоруськалій" та інші компанії.

Концерн імпортує нафту з Росії та експортує нафтопродукти. У структурі експорту "Белнефтехима" нафтопродукти займають 41%, мінеральні добрива - 26,5%, хімічні волокна та нитки - близько 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!