"Офшори" в Криму суперечать чинному законодавству

Четвер, 10 червня 2010, 15:22

Створити офшорну зону в будь-якому регіоні України, зокрема, в Автономній Республіці Крим, не дозволить чинне законодавство, яке передбачає єдину податкову систему.

Таку думку висловила юрист Міжнародної юридичної групи Astapov Lawyers Тетяна Грачова у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"В Україні, яка є унітарною державою, діє єдина податкова система, яка не передбачає можливості встановлення окремої системи оподаткування в Автономній Республіці Крим", - сказала вона.

Грачова пояснила, що суть офшорної зони зводиться до наявності податкових пільг або повного звільнення від сплати податків.

Реклама:

У той же час, на її думку, визнання АРК офшорною зоною призвело б до необхідності реформування всієї законодавчої бази України.

"При цьому необхідно також враховувати геополітичні плани України в бік подальшої європейської інтеграції", - зазначила юрист.

Як повідомлялося, днями представник президента в АРК Сергій Куніцин висловив пропозицію розглянути питання про організацію на півострові банківських офшорних зон.

Представник глави держави нагадав, що у зв'язку зі вступом до Євросоюзу закриваються банківські офшорні зони на островах Кіпр і Мадейра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: