Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Ситуацію з ММК Ілліча розгляне парламент

Понеділок, 31 травня 2010, 13:12

Верховна рада у вівторок ознайомиться з інформацією Міністерства промислової політики і Фонду держмайна щодо подій навколо Маріупольського металургійного комбінату (ММК) ім. Ілліча.

Про це заявив спікер Володимир Литвин на засіданні погоджувальної ради в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що ми звернемося до Мінпромполітики і Фонду держмайна, щоб вони негайно надали відповідну інформацію, і, якщо необхідно, то заслухати цю інформацію у Верховній раді", - сказав він.

За словами спікера, це два державні інститути, які знають про істинну ситуацію на підприємстві.

Реклама:

"Це дві інституції, які в першу чергу повинні знати, що там відбувається: чи то таємно продали завод, чи то це просто рейдерське захоплення", - сказав Литвин.

Спікер звернувся до присутнього на засіданні погоджувальної ради першого віце-прем'єра Андрія Клюєва з проханням передати це звернення відповідним міністерствам і відомствам з тим, щоб вони вже у вівторок надали інформацію парламенту.

Як відомо, раніше, виступаючи на засіданні погоджувальної ради, лідер фракції Комуністичної партії Петро Симоненко заявив про необхідність створити слідчу комісію Верховної ради, щоб розслідувати ситуацію, пов'язану з Маріупольським металургійним комбінатом ім. Ілліча.

Як повідомлялося, 26 травня, представник "Формігос Холдинг ЛТД" Борис Подільський та представник компанії "Рівейн ЛТД" Ілля Горн, які назвали себе представниками нового власника ММК ім.Ілліча, заявили про придбання ним у травні 2009 року 100% акцій основного акціонера ММК - ЗАТ "Ілліч-Сталь".

У свою чергу, голова правління ММК ім.Ілліча Володимир Бойко спростував інформацію про продаж комбінату.

27 травня ММК заявив про зміну керівника "Української реєстраційної компанії", яка здійснює ведення реєстру акцій метпідприємства і його основного акціонера - ЗАТ "Ілліч-Сталь", розцінюючи це як захоплення реєстратора.

ММК ім.Ілліча входить до числа трьох найбільших металургійних комбінатів України.

ЗАТ "Ілліч-Сталь" володіє 90,41% акцій ВАТ "ММК ім.Ілліча".

До порядку денного зборів акціонерів ЗАТ, призначеного на 1 липня, внесені, зокрема, питання розподілу прибутку за 2009 рік та переобрання наглядової ради, правління і ревкоміссіі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!